Introduction

Snart tett råbygg for NormoriaGod fremdrift – overtakelse før sommerferien 2025

Snart tett råbygg for NormoriaGod fremdrift – overtakelse før sommerferien 2025

Oppdatering fra Byggeprosjektet Normoria

Dronefoto: Per Kvalvik/Snøhetta data

Bakgrunn

Normoria er et spennende byggeprosjekt som samler Nordmørsmusea, Operaen i Kristiansund, Kristiansund bibliotek, Kristiansund kulturskole og kulturhustilbudet i Kristiansund under ett tak. Dette nye kulturhuset vil syde av aktivitet hele døgnet, året rundt. Bygget vil inneholde undervisningslokaler, øvingsrom, verksteder, operasal, symfonisal, prøvesal, dansesaler, bibliotek, utstillinger, magasiner og formidlingsrom.

Normoria blir den daglige arbeidsplassen for over 70 kulturarbeidere fra ulike virksomheter, og huset vil fungere som et viktig møtepunkt for kulturaktører og publikum på Nordmøre.

Nyeste oppdateringer fra byggeplassen

Vi er glade for å dele noen spennende fremskritt i byggeprosjektet:

  • Mobilkranen har forlatt byggeplassen: Dette markerer en betydelig milepæl i byggeprosessen, og snart vil også den store, gule kranen bli demontert.
  • Taket i scenetårnet lukkes: Vi er i gang med å lukke taket i scenetårnet, og arbeidet med taktekking starter snart.
  • Montering av glassfasader: Før skoleferien starter, vil vi begynne å montere de imponerende glassfasadene som vil gi Normoria sitt unike utseende.
  • Besøk av kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery: Mandag 3. juni får vi æren av å ønske kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery velkommen. Under hennes besøk vil vi legge ned en grunnstein i form av en tidskapsel, som symbol på prosjektets betydning og varighet.
  • Utnyttelse av jordvarme: Vi borer 14 brønner på omtrent 300 meter for å utnytte jordvarme og lagre overskuddsvarme, noe som understreker vårt fokus på bærekraftige løsninger.

Vi gleder oss til å se Normoria reise seg og bli et sentralt kulturhus for hele Nordmøre. Takk for at du følger med på reisen vår!

Fra toppen av scenetårnet

 

Om Normoria

Det nye opera- og  kulturhuset Normoria er under oppføring midt i Kristiansund sentrum. Det vil stå klart i 2025 og romme Operaen i Kristiansund, Nordmørsmusea, kulturskolen og biblioteket. Prosjektet er et samarbeid mellom Kristiansund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og staten.

Normoria skal være en arena for kultur, utdanning og samfunnsengasjement. Bygget vil ha en god miljøprofil og bli sertifisert som BREEAM Very Good. Tre vil være et viktig materiale i interiøret. HENT er totalentreprenør.

Normoria er ventet å bli et dynamisk og integrerende møtepunkt for regionens innbyggere og besøkende.

Følg prosjektet live her.